Stages bij DWA2018-08-20T12:01:07+02:00


Big Data gebouwbeheerssysteem


Dienstverband Stage / Afstudeeropdracht
Locatie Amsterdam
Opleiding HBO | WO

Onze opdrachtgevers vragen om gebouwen met gegarandeerde prestaties: comfortabel, duurzaam, energiezuinig, betaalbaar. DWA is een toonaangevend advies- en ingenieursbureau op dit gebied. Wij ontwikkelen kennis en tools en passen die in de praktijk toe.

Binnen DWA NXT werken we voor diverse projecten en opdrachtgevers met data-analyses en Big Data. Deze data komt vaak ongestructureerd binnen en het is nu veel handmatig werk om te herkennen hoe de data is opgebouwd en te gebruiken is. Om dit probleem tegen te gaan zijn er in Amerika al een aantal metamodellen ontwikkeld zoals Project-Haystack en Bricks. Deze zijn gedeeltelijk toepasbaar in Europa. Daarnaast hebben veel GBS-systemen hun eigen opbouw. Wij zijn benieuwd naar de mate waarin deze systemen kunnen worden verenigd in 1 universeel model.

De afstudeeropdracht

Hoe kunnen we de fysieke werkelijkheid van een gebouwbeheerssysteem in één digitaal model onderbrengen en dit zo opzetten dat dit universeel toepasbaar is?

Graag zien wij antwoord op de vragen:
·  Wat zijn de mogelijkheden van de metamodellen Project-Haystack en Bricks in Europa? 
·  In hoeverre kunnen deze systemen worden verenigd in 1 universeel model?
·  Hoe kunnen we data vanuit systemen automatisch herkennen door middel van tekst analyse en voorzien van deze meta data (extra verdiepingsvraag).

Daarnaast zijn we benieuwd naar jou en jouw verfrissende kijk op dit onderwerp! Kennis van de huidige ontwikkelingen én de mogelijkheden van jouw onderzoeksuitkomsten voor de markt maken jouw afstudeerperiode uitdagend. Niet alles staat al vast. Samen formuleren wij de onderzoeksvraag en zorgen we ervoor dat jij jezelf voldoende ontwikkelt! 

Over jou
Bovenstaand verhaal spreekt jou aan. Je volgt een opleiding HBO Informatica, HBO ICT en/of HBO Technische Informatica of bent in de afrondende fase daarvan. 

Over DWA
Als je bij DWA aan de slag gaat, bieden wij je volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begrijpen heel goed dat er tegenover jouw inzet ook een vergoeding staat, maar wat ons betreft is er meer dan dat. Naast een afstudeervergoeding, werk je samen met diverse getalenteerde en deskundige collega's en maak je kennis met onze opdrachtgevers. Zo krijg je de kans om jouw netwerk verder uit te breiden! Verder kun je afstuderen op één van onze 4 DWA-locaties naar keuze; Amsterdam, Bodegraven, Veenendaal of Rijssen.  

 
Heb jij interesse in deze functie?
Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de functie van Big Data gebouwbeheerssysteem neem je contact op met Dhr. Siem Opschoor (consultant/conceptontwikkelaar) op nummer 06-51202836.