Stages bij DWA2018-08-20T12:01:07+01:00


Data visualisatie voor gebruikers


Dienstverband Stage / Afstudeeropdracht
Locatie Bodegraven
Opleiding HBO | WO

Met het monitoringsysteem Simaxx is er in de afgelopen jaren veel data verzameld over meer dan 400 projecten. Deze data wordt nu op traditionele manier ontsloten door middel van een web interface en op een technische manier weergegeven.

Door de grotere aandacht voor comfortverbetering en de verduurzaming van gebouwen wordt deze data interessant voor grotere groepen mensen, zoals gebouweigenaren en facilitair beheerders. Deze mensen zijn vaak niet technisch georiënteerd en kijken anders tegen deze processen aan.

De afstudeer/stage opdracht
Hoe kunnen we de verzamelde data op een vernieuwende manier visualiseren om deze klanten te inspireren? Kruip in de huid van deze nieuwe gebruikers en presenteer op een vernieuwende manier dashboards en of visualisaties voor deze groep.  

Graag zien wij antwoord op de vragen:
·         Hoe kunnen we data op een meer visuele, begrijpelijke manier presenteren?
·         Hoe kunnen we management en besluitvormers waardevolle inzichten geven zonder technisch te worden?

Daarnaast zijn we benieuwd naar jou en jouw verfrissende kijk op dit onderwerp! Kennis van de huidige ontwikkelingen én de mogelijkheden van jouw onderzoeksuitkomsten voor de markt maken jouw afstudeerperiode uitdagend. Niet alles staat al vast. Samen formuleren wij de onderzoeksvraag en zorgen we ervoor dat jij jezelf voldoende ontwikkelt! 

Over jou
Bovenstaand verhaal spreekt jou aan. Je volgt een opleiding HBO Communicatie, HBO Informatica, of bent in de afrondende fase daarvan. 

Over DWA
Als je bij DWA aan de slag gaat, bieden wij je volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begrijpen heel goed dat er tegenover jouw inzet ook een vergoeding staat, maar wat ons betreft is er meer dan dat. Naast een afstudeervergoeding, werk je samen met diverse getalenteerde en deskundige collega's en maak je kennis met onze opdrachtgevers. Zo krijg je de kans om jouw netwerk verder uit te breiden!  

Verder kun je afstuderen op één van onze 4 DWA-locaties naar keuze; Amsterdam, Bodegraven, Veenendaal of Rijssen.  

 
Heb jij interesse in deze functie?
Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de functie van Data visualisatie voor gebruikers neem je contact op met Siem Opschoor (consultant/conceptontwikkelaar) op nummer 06-51202836.