Stages bij DWA2018-08-20T12:01:07+00:00


Onderzoek reductie energieverbruik NIOO


Dienstverband Stage / Afstudeeropdracht
Locatie Veenendaal
Opleiding MBO | HBO
Onze opdrachtgevers vragen om gebouwen met gegarandeerde prestaties: comfortabel, duurzaam, energiezuinig, betaalbaar. DWA is een toonaangevend advies- en ingenieursbureau op dit gebied. Wij ontwikkelen kennis en tools en passen die in de praktijk toe. Dat doen we ook bij NIOO, onderzoeksinstituut in Wageningen.  

De afstudeeropdracht
Onderzoek hoe NIOO binnen 2 jaar tenminste 10% aan elektriciteit kan besparen. Maak daarbij gebruik van slimme analyses en technieken die reeds door DWA zijn ontwikkeld. Mede door jouw onderzoek kunnen deze analyses enb technieken weer verder ontwikkeld worden. 
Daarnaast is de vraag van NIOO om ook na te denken over hoe de gebruikers van het gebouw op een gemakkelijke en plezierige manier ingezet kunnen worden om het elektriciteitsverbruik te beperken.

Toelichting op de vraagstelling  
  • Formuleren probleemstelling
  • Deskresearch (breed) naar de huidige stand van zaken 
  • Onderzoeken of de algoritmen die DWA ontwikkeld, op basis van machine learning om het gedrag van installaties of het gebruik van energie te voorspellen, ook voor NIOO interessant zijn
  • Is op basis van data het verbruik van eklektriciteitsmeters te voorspellen? 
  • Indien nodig op basis van de nieuwe inzichten het aanpassen van de probleemstelling
  • Adviseren hoe gebruikers aangemoedigd kunnen worden om minder elektriciteit te gebruiken
  • Het opstellen van een goede rapportage die gebruikt kan worden als naslagwerk
Niet alles staat al vast! Samen formuleren wij de definitieve onderzoeksvraag en zorgen we ervoor dat jij jezelf voldoende ontwikkelt! 

Over jou
Bovenstaand verhaal spreekt jou aan. Je volgt een opleiding (hbo/wo) werktuigbouwkunde, elektrotechniek, natuurkunde of bent in de afrondende fase daarvan.

Wij bieden
Als je bij DWA aan de slag gaat, bieden wij je volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begrijpen heel goed dat er tegenover jouw inzet ook een vergoeding staat, maar wat ons betreft is er meer dan dat. Naast een stagevergoeding, werk je samen met diverse getalenteerde en deskundige collega's en maak je kennis met onze opdrachtgevers. Zo krijg je de kans om jouw netwerk verder uit te breiden!  

Over DWA
Binnen ons bureau heerst een open, informele en collegiale sfeer. Er is veel ruimte voor creativiteit, ontwikkeling en eigen initiatief. Van stagiairs, afstudeerders en nieuwe medewerkers krijgen we steevast de reactie dat collega’s ervoor open staan om elkaar te helpen en kennis te delen. In februari 2018 ontving DWA van Effectory het maximale aantal (3) sterren voor Goed Werkgeverschap! Hier zijn wij trots op!

Heb jij interesse in deze opdracht?
Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de opdracht 'Onderzoek naar energiereductie bij NIOO' neem je contact op met Hans Buitenhuis (manager Insight) op 06-229 096 68.


 
 
 
Ons Sollicitatieformulier.