Stages bij DWA2018-08-20T12:01:07+02:00


Afstudeeropdracht: streaming data in sensor netwerken - gebouwde omgeving


Dienstverband Afstudeeropdracht
Locatie Gouda
Opleiding HBO | WO
Kom afstuderen bij DWA!

Over team Bright:  

Bij team Bright focussen wij ons op de performance van gebouwen en installaties in de exploitatiefase. Denk hierbij aan het geautomatiseerd monitoren van de kwaliteit, advisering, het maken van optimalisatie-voorstellen en het begeleiden van de uitvoering hiervan. 

Als jij leergierig bent en houdt van programmeren, is deze opdracht echt iets voor jou!

Welke opdracht ligt er klaar?

Moderne gebouwen genereren veel data en die data gebruikt DWA voor het geven van advies. Een belangrijk onderdeel in de datastroom van een gebouw naar de database van DWA is de zogeheten SourceTool (ST). Dit is een Windows app die data lokaal leest, bewerkt en verzendt naar de cloud. Meerdere SourceTools zorgen er daarmee voor dat data van verschillende locaties op één plek opgeslagen kan worden. Met het toenemende aantal SourceTools, vergt het beheer hiervan steeds meer tijd. Een andere belangrijke functie van de SourceTool is de tagging van datapunten. Daarbij worden externe tags handmatig gekoppeld aan interne tags van DWA, ook een tijdrovende taak.

Wat ga jij doen? 

Je brengt in kaart hoe de SourceTool verbeterd kan worden op het gebied van beheer en tagging. De eerste uitdaging is het upgraden van de SourceTool zodat hij beter beheerd kan worden. Denk hierbij aan het automatisch inzichtelijk maken welke SourceTools aan/uit staan, op welke locatie ze staan, etc. De tweede uitdaging is automatische tagging d.m.v. tekstherkenning. Externe tags kunnen tekstueel enorm variëren en toch hetzelfde betekenen, maar bij DWA hebben we voor iedere betekenis een aparte tag. De uitdaging is om de externe tags automatisch te koppelen aan een van de interne tags van DWA.

Wat bieden wij jou?

Wij laten jou kennismaken met het afwisselende adviesvak bij een geweldig bedrijf, volop gericht op duurzaamheid.
  • Je draait mee in ons team en raakt daarmee gewend aan het werken met Scrum.
  • Je leert werken met time-series en sensor data, terwijl je extra ervaring op doet met C++/python en MySQL.
  • Verder doe je ervaring op met een steeds meer data gedreven gebouwde omgeving.

Wij bieden jou super begeleiding van een van onze ervaren collega's. Samen met jouw collega’s leer je continu bezig te zijn om het monitoren van gebouwen te optimaliseren. 

Over jou

Jij bent aan jouw laatste jaar van de opleiding HBO en op zoek naar een mooie afstudeeropdracht per september 2021 met een (deels) fysieke plek op een mooi duurzaam kantoor.
Je hebt al enige ervaring met C++/Python, MySQL en Power BI (nice to have) en bovendien ben je een doorzetter, communicatief en hebt humor! 

Op ons kantoor in Gouda ben je van harte welkom op de afdeling/group Bright!   

Over DWA

Als je bij DWA aan de slag gaat, bieden wij je volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begrijpen heel goed dat er tegenover jouw inzet ook een vergoeding staat, maar wat ons betreft is er meer dan dat. Naast een vergoeding, werk je samen met diverse getalenteerde en ervaren collega's en maak je kennis met onze opdrachtgevers. Zo krijg je de kans om jouw netwerk verder uit te breiden en misschien wel alvast een baan voor in de toekomst te reserveren!  

Jouw plek wordt DWA Gouda, Harderwijkweg 7. Daarnaast hebben we meer vestigingen; Veenendaal, Rijssen. In deze periode werken we deels thuis en deels op kantoor.   
Reageren?
Mail ons je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Sollicitatieformulier.
Voor vragen en meer informatie over deze opdracht neem je contact op met Martine Boegheim (recruiter) nummer 06-151 658 98 of met Siem Opschoor op 06-51202836. 

Website: www.dwa.nl

Go to Top