Stages bij DWA2018-08-20T12:01:07+02:00


Groeimarkt elektrisch verwarmen gebouwde omgeving


Dienstverband Stage
Locatie Gouda
Opleiding HBO | WO

De energietransitie is in volle gang. In de zoektocht naar aardgasloze installatieoplossingen komen wij steeds vaker leveranciers tegen die, een groeiend assortiment aan producten leveren om, de gebruiksruimte van (woon-)gebouwen ‘direct elektrisch’ te verwarmen. Enkele voorbeelden hiervan: 
elektrische vloerverwarming, elektrische wandverwarming, infrarood stralingspanelen en elektrische kachels. 

Als wij deze ontwikkeling beschouwen naast de opkomst van het alternatief: de warmtepomp dan zien wij dat ‘direct elektrisch verwarmen’ slecht presteert op het gebied van energie-efficiëntie. In het kader van energiebesparing is dit geen positieve ontwikkeling.

De opdracht (stage of afstudeeropdracht)
Warmtepomp oplossingen gaan uit van een laag vermogen dat gedurende langere tijd aan een ruimte wordt toegevoerd. Een “direct elektrische oplossing” werkt met hoge vermogens die in korte tijd worden toegevoerd. Wij bieden jou een opdracht waarin je met ons samen een advies formuleert rondom 'Vergelijking in onderzoek naar de nieuwe groeimarkt in elektrisch verwarmen van gebouwen'. 

Wat houdt de opdracht in?
Onderzoek naar de volgende vragen,m bijvoorbeeld;
- Wat is de werkelijke milieu-impact van dergelijke systemen (energie, materialen, recyclebaar, circulair)?
- Wat is de gemiddelde terugverdientijd  van een warmtepompsysteem in vergelijk met een elektrische verwarmingsoplossing?
- In hoeverre zijn de energiekosten van “direct elektrische verwarming” te beperken door slimme aanwezigheidssensoren toe te passen?
- Indien toegepast in woongebouwen: hebben de appartementen een zwaardere elektrische aansluiting nodig dan normaal? Hoeveel Ampère bij een warmtepomp en hoeveel bij direct elektrische verwarming?
- Wat zijn mogelijke valkuilen (geldt voor beide systemen)?
- Is een negatief beeld ten aanzien van ‘direct elektrisch verwarmen’ terecht?
 
Ook behoort het meelopen met een ervaren collega in de praktijk bij jouw opdracht, odat je een goed beeld krijgt van wat een adviesbuerau allemaal doet.  

Heb jij hier zin in en sluit dit aan bij jouw opleidingswensen? 

Zeker niet alles staat al vast! Samen formuleren wij de onderzoeksvraag en zorgen we ervoor dat jij jezelf voldoende ontwikkelt! 

Over jou
Bovenstaand verhaal spreekt jou aan. Je volgt een opleiding (hbo/wo) Bouwkunde of Werktuigbouwkunde, Energiestudie of bent in de afrondende fase daarvan.

Wij bieden
Als je bij DWA aan de slag gaat, bieden wij je volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begrijpen heel goed dat er tegenover jouw inzet ook een vergoeding staat, maar wat ons betreft is er meer dan dat. Naast een stagevergoeding, werk je samen met diverse getalenteerde en deskundige collega's en maak je kennis met onze opdrachtgevers. Zo krijg je de kans om jouw netwerk verder uit te breiden!  

Over DWA
DWA is Beste Werkgever 2019-2020, bekroond door Effectory. Need we say more?!

Heb jij interesse in deze opdracht?
Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de afstudeeropdracht 'Groeimarkt elektrisch verwarmen' neem je contact op met Rico Logman (manager Building) op 06-44156496.
Reageren?
Mail ons je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Sollicitatieformulier.
Go to Top