Stages bij DWA2018-08-20T12:01:07+02:00


Healthy indoor environment


Dienstverband Afstudeeropdracht
Locatie Gouda
Opleiding HBO | WO

Onze opdrachtgevers vragen om gebouwen met gegarandeerde prestaties: comfortabel, duurzaam, energiezuinig, betaalbaar. Tegenwoordig moeten kantoren ook volgens de RIVM-richtlijnen ingericht zijn en functioneren. DWA is een toonaangevend advies- en ingenieursbureau op dit gebied. Wij ontwikkelen kennis en tools en passen die in de praktijk toe.

De afstudeeropdracht
Wij bieden jou een opdracht waarin je met ons samen de mogelijkheden onderzoekt rondom 'Het realiseren van een gezond binnenmilieu'. 
Het binnenmilieu en welbevinden van de mens in gebouwen wordt steeds belangrijker, maar wat zijn nou echt de feiten? DWA wil graag een deskresearch uitvoeren naar de huidige stand van de wetenschap. Hierbij willen wij ons primair richten op een aantal verdachte en juist kansrijke installatieconcepten. Op basis van de deskresearch kunnen aanbevelingen worden gedaan en kan de meest effectieve oplossing aangedragen worden.

Als verdiepingslag en waarschijnlijk als vervolg willen we ook prestatie-indicatoren en meetmethoden definiëren om het binnenmilieu in een gebouw ook daadwerkelijk te borgen.

Wat houdt de afstudeeropdracht volgens ons in?  
  • Formuleren probleemstelling
  • Deskresearch (breed) naar de huidige stand van de wetenschap en de probleemstelling
  • Nieuwe inzichten formuleren mede op betrouwbaarheid
  • Indien nodig op basis van de nieuwe inzichten het aanpassen van de probleemstelling
  • Verdiepende studie naar feiten met wetenschappelijke achtergrond.
  • Het opstellen van een goede rapportage die gebruikt kan worden als naslagwerk
Vragen als 'Welke invloed hebben de nieuwe inzichten bijv. op het ontwerp van de gebouwen? en
'Welke onderdelen (temperatuur, luchtkwaliteit etc.) verdienen de aandacht en hebben de grootste invloed? maken jouw afstudeeropdracht extra uitdagend.

Niet alles staat al vast! Samen formuleren wij de onderzoeksvraag en zorgen we ervoor dat jij jezelf voldoende ontwikkelt! 

Over jou
Bovenstaand verhaal spreekt jou aan. Je volgt een opleiding (hbo/wo) werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek, (duurzame) energietechnologie ed. of bent in de afrondende fase daarvan.

Wij bieden
Als je bij DWA aan de slag gaat, bieden wij je volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begrijpen heel goed dat er tegenover jouw inzet ook een vergoeding staat, maar wat ons betreft is er meer dan dat. Naast een stagevergoeding, werk je samen met diverse getalenteerde en deskundige collega's en maak je kennis met onze opdrachtgevers. Zo krijg je de kans om jouw netwerk verder uit te breiden!  

Over DWA
Binnen ons bureau heerst een open, informele en collegiale sfeer. Er is veel ruimte voor creativiteit, ontwikkeling en eigen initiatief. Van stagiairs, afstudeerders en nieuwe medewerkers krijgen we steevast de reactie dat collega’s ervoor open staan om elkaar te helpen en kennis te delen. Op tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers scoort DWA hoog, blijkt uit medewerkersonderzoek Effectory van eind 2019. Wij mogen ons dan ook Beste Werkgever 2019-2020 noemen. 

Heb jij interesse in deze opdracht?
Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de opdracht 'Healthy indoor environment' neem je contact op met Henk Jansma (manager Building).


 
 
 
Ons Sollicitatieformulier. Website: www.dwa.nl
Go to Top