Stages bij DWA2018-08-20T12:01:07+02:00


Afstudeeropdracht: de energietransitie in de praktijk!


Dienstverband Afstudeeropdracht
Locatie Gouda
Opleiding HBO | WOWil jij weten hoe het echt is om binnen een team te werken bij een commercieel adviesbureau, volop gericht op duurzaamheid? Bij DWA (team Energy) hebben we vanaf begin 2021 een mooie afstudeerplek voor jou gereserveerd!

Hoe versnelt DWA de energiestransitie?

DWA is een ingenieurs- en adviesbureau dat werkt op het snijvlak van techniek en maatschappij: de warmtetransitie wérkend maken.
Daarvoor moeten een heleboel elementen op de goede plaats vallen: technische oplossingen, de financiering daarvan, de organisatie en de participatie en draagvlak bij alle betrokkenen. In dat speelveld bewegen wij ons.

In dit soort transitieprocessen vinden we twee dingen belangrijk:
1. Gevoed worden met actuele en accurate kennis,
2. Vervolgens slimme keuzes maken op basis van kennis en feiten.
Bij die kennisontwikkeling kun jij ons helpen, en wellicht bij het kiezen ook..!

Wat ga jij doen?
We zijn op zoek naar aanpakkers, die zich kunnen verplaatsen in onze opdrachtgevers en die kennis hebben van de ‘stand van de techniek’ in de warmtetransitie. We zien in de dagelijkse praktijk duurzame energieconcepten die direct toepasbaar zijn omdat hun werking bewezen is, energieconcepten waar we nog even stevig aan moeten studeren en energieconcepten die nog even toekomstmuziek lijken. Met name voor de tweede en de derde categorie maken we graag gebruik van jouw kennis, analyse- en rekenvaardigheden en jouw gevoel voor inzetbaarheid voor het grote publiek in de toekomst.

Voorbeeld opdrachten van energieconcepten, op basis van: 
  • Waterstof
  • Lagetemperatuur verwarming op basis van oppervlaktewater (denk aan relevantie van interferentie)
  • PVT in combinatie met lokale opslag
  • Hoog temperatuur warmtepompen
  • Aardgasvrije renovatieconcepten op woningniveau.

Ook bij het modelleren van keuzes en keuzemodellen kunnen we jouw denkkracht gebruiken. Er zijn immers veel verschillende stakeholders betrokken bij de verwarming van een wijk. Van de eigenaar van een potentiële warmtebron en de ontwikkelaar van een collectief net tot de eindgebruiker die zijn gebouw of woning moet gaan aanpassen. De politiek moet daar op gemeenteniveau besluiten over nemen, en de vraag is: op basis waarvan nemen ze die besluiten? Duurzaamheid van de oplossing, kosten voor de eindgebruiker, grootschalige toepasbaarheid van het alternatief voor woningen, snelheid van implementatie in de komende jaren?

Als jij je tanden wil zetten in dit soort vraagstukken, ben je bij DWA aan het goede adres voor een afstudeeropdracht!

Kom bij ons afstuderen en wij bieden jou:
  • de ervaring van het 'werken' bij een commercieel adviesbureau gericht op duurzaamheid; 
  • het opdoen van kennis over de energietransitie, technische oplossingen, het netwerk in de energie en meer;
  • super begeleiding van een van onze ervaren Energy-collega's. Samen met jouw collega leer je continu bezig te zijn om de dienstverlening van Energy richting de opdrachtgevers van nog grotere toegevoegde waarde te laten zijn. 

Vanzelfsprekend zijn er allerlei aanpassingen op deze onderwerpen mogelijk, die geheel bij jou zelf en je leerwensen passen. Eigen initiatief is altijd welkom!

Over DWA
Als je bij DWA aan de slag gaat, bieden wij je volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begrijpen heel goed dat er tegenover jouw inzet ook een vergoeding staat, maar wat ons betreft is er meer dan dat. Naast een vergoeding, werk je samen met diverse getalenteerde en deskundige collega's en maak je kennis met onze opdrachtgevers. Zo krijg je de kans om jouw netwerk verder uit te breiden!  

In verband met de huidige RIVM maatregelen werken al onze collega's zoveel mogelijk thuis. Dit zal ook van jou gevraagd worden. Desondanks zorgen wij er extra voor dat jij je snel thuis gaat voelen en koppelen we jou aan een interne mentor bij DWA, die je wegwijs maakt.  

Reageren?

Mail ons je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Sollicitatieformulier.
Voor vragen en meer informatie over deze opdracht neem je contact op met Martine Boegheim (medewerker P&O) nummer 06-151 658 98.  

Website: www.dwa.nl

Go to Top