Collega’s aan het woord

Sanne de Bruin

Junior Adviseur

“Van jongs af aan vind ik het heel belangrijk dat mensen respect hebben voor de wereld om ons heen. Niet alleen richting andere mensen, maar juist ook voor de natuur en het milieu. Ik vond en vind het maar moeilijk te begrijpen dat bijvoorbeeld de uitrol van duurzame energie zo langzaam gaat, terwijl wetenschappelijk is vastgesteld dat klimaatverandering een urgent probleem is.” Aan het woord is ir. Sanne de Bruin, junior adviseur en sinds maart 2015 in dienst bij DWA.

Proces van energietransitie
“Gedurende mijn opleiding Innovatiewetenschappen aan de Technische Universiteit Eindhoven werd aandacht besteed aan zowel de technische als de maatschappelijke kant van de energietransitie. Hoewel ik hierdoor het proces van de ontwikkeling beter begrijp, vind ik de traagheid van het proces nog steeds onacceptabel. Techniek alleen kan de problematiek niet oplossen, onze levenswijze zal ook moeten veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een bewuster gebruik van de auto en het eten van minder vlees. Maar zet ook de verwarming een graadje lager. Ja echt, het went!

Veel technisch-inhoudelijke kennis
DWA is een perfecte omgeving om te werken aan mijn idealen; samen werken we aan een duurzame samenleving. Binnen DWA richt ik me onder andere op projecten met betrekking tot warmtenetten en op andere duurzame energiesystemen, zoals warmte- en koudeopslag (WKO). Het liefst focus ik me op de inhoud en zoek ik zaken tot op de bodem uit. Het team van DWA beschikt over veel technisch-inhoudelijke kennis en ik streef er altijd naar om die kennis op een begrijpelijke manier over te brengen naar de opdrachtgever. Als dat lukt, ben ik echt tevreden.”