Collega’s aan het woord

Joram Bogers

Consultant

Wat hebben bos- en natuurbeheer en subsidies met elkaar te maken? In principe weinig, maar voor Joram Bogers was deze studie de stap naar een functie als adviseur subsidies/financiering. In diverse functies bij verschillende bedrijven maakte hij kennis met de combinatie van duurzaamheid en financiering. Joram: “Juist de combinatie, daar krijg ik energie van.”

Na een (korte) inwerkperiode is hij direct aan de slag gegaan met een grote Europese subsidieaanvraag. “Ik werd in het diepe gegooid, waardoor ik in het begin veel kennis tot mij heb genomen. Het mooie aan DWA vind ik dat het bedrijf mij snel het vertrouwen gaf om met belangrijke projecten aan de slag te gaan. Het is een fijne organisatie om voor te mogen werken, zeker door de open sfeer die er heerst. Een DWA-er is iemand die snel kan schakelen, makkelijk benaderbaar is, zeer technisch onderlegd en een grote verantwoordelijkheid heeft.

Elke dag is weer anders en ook elke dag leer ik weer; nieuwe ideeën en nieuwe technieken. De uitdaging is om mij elke keer weer te verdiepen in de materie en een vertaalslag te maken. Ik spreek door de verschillende projecten genoeg collega’s en ook buiten DWA is het van belang om mijn netwerk goed te onderhouden.”

Triggeren
In een land waar tientallen subsidieaanvragen binnenkomen, is het de kunst om op te vallen en onderscheidend te zijn. Hoe doe jij dat? “Je moet je verhaal laten aansluiten bij de belevingswereld van de lezer. Een lezer legt ‘je aanvraag’ aan de kant, wanneer je hem/haar niet direct triggert. Ook zoom ik niet zozeer in op de techniek, maar probeer op een simpele manier uit te leggen wat het project (product/dienst) inhoudt en wat het voor impact heeft. Kort en krachtig is ook in dit vak het sleutelwoord.”