Strategisch adviseur


Dienstverband Vast
Locatie Amsterdam
Opleiding HBO | WOBen jij de strateeg die de grote lijnen naar een duurzame toekomst uitzet? 

Ver vooruitdenken, scenario’s ontwikkelen, kijken met een helicopterview en een gedegen kennis van de energietransitie in brede zin. Denk jij nu: dat ben ik? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het complexe speelveld van de energietransitie hebben we in het hier en nu te maken met veel actoren, belangen en keuzes die effect hebben op de lange termijn. Dat vraagt om strategische afwegingen én om een kritische blik. Zowel naar de verschillende soorten klanten van DWA als naar de eigen collega’s die daar elke dag slimme oplossingen voor bedenken. Het is belangrijk om te achterhalen wat de klant wil bereiken voordat je over oplossingen gaat praten. Vooral als het gaat om opdrachtgevers die de consequenties van de energietransitie direct voelen, bijvoorbeeld omdat zij een grote vastgoedportefeuille bezitten, beheren of exploiteren of omdat grote groepen bewoners wat vinden van de transitie naar ‘aardgasvrij’.
 
Bij DWA pakken we de energietransitie ‘samen, slim en snel’ aan. Je leest hier meer over in dit boekje. We beseffen dat we als adviesbureau slechts één speler zijn in groot proces. Maar door samen de handschoen op te pakken, de opgave met slimme (data)analyses te tackelen en daarmee oplossingen te versnellen, maken we weldegelijk te verschil! Onze strategisch adviseurs lopen voorop in dit proces.

DWA bouwt aan de versterking van de strategische schil rondom haar technische kern; een team van strategisch adviseurs die elk een eigen thema overziet. Denk aan thema’s als ‘financiën’, ‘overheid’ of ‘woningcorporaties’.

Dit ben jij
  • Je excelleert in relaties bouwen en onderhouden. Je kunt zelfstandig werken, maar je inspireert en laat je inspireren door 120 collega’s die dagelijks werk maken van de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland.
  • Je denkt en werkt op WO-niveau, je bent geen ‘harde techneut’. Je hebt meer verstand van mensen en strategieën dan van warmtepompen en slimme sensoren.
  • Als regisseur houd je de touwtjes in handen en zorg je dat alle betrokkenen aan boord zijn.
  • Je bent communicatief sterk, je kunt visueel en conceptueel denken.
  • Je hebt veel affiniteit met (minimaal) één van de volgende doelgroepen:
-     overheden (gemeenten, provincies, rijk);
-     woningcorporaties;
-     beheerders van maatschappelijk vastgoed;
-     exploitanten van commercieel vastgoed;
-     bouwers/ontwikkelaars.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring, kent het werkveld en de stakeholders, beschikt over een sterk, eigen netwerk binnen één van deze doelgroepen en bent in staat om met hen mee te denken over een toekomstvisie op verduurzaming.
  • Je voelt je thuis bij onze ambitie om strategieën naar realisatie te vertalen. Je ziet het als een uitdaging om nieuwe business op te zetten en neemt daarin het voortouw. Je beschikt over ondernemerschap en weet dat projecten ‘verkopen’ begint bij jouw overtuigingskracht.

Dit staat je te wachten
Een baan waarin je aan tafel zit bij (strategische) besluitvormers van organisaties die concrete stappen voorwaarts zetten in de energietransitie. Zoals de Provincie Overijssel, waarvoor we een visie opstellen om gemeenten aardgasvrij te maken. Met opdrachtgevers spar je over haalbare strategieën; op kantoor zitten de experts die de zekerheid bieden dat we dat waar kunnen maken. Zodra de visie staat, zijn de technisch adviseurs aan de beurt voor de detailoplossingen. We blijven betrokken, maken het samen haalbaar en werkend en borgen de betrokkenheid van de klant. 

Dit zijn wij
Duurzaamheid zit in het DNA van DWA. We praten er niet over, we doen het gewoon. DWA maakt duurzaamheid werkend. We adviseren en ontwerpen, we zijn er als het gebouw gestalte krijgt en als het in gebruik is. We durven te garanderen dat wat we bedenken ook echt werkt. Dat onze innovatieve oplossingen bijdragen aan energiebesparing, comfort, gezondheid en productiviteit. DWA is koploper in de energietransitie, we spelen in de ‘Champions League’ als het gaat om het aardgasvrij maken van gebouwen in Nederland en het realiseren van slimme gebouwen waar we data van écht nut maken. We denken stappen vooruit. Durven te dromen. En maken die dromen samen tastbaar.

Heb jij interesse in deze functie?

Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de functie van Strategisch adviseur neem je contact op met Dhr. René Jansen (Manager Strategy) op nummer 06-53340898.