Analist Energietransitie


Dienstverband Vast
Locatie Bodegraven
Opleiding HBO | WO

DWA adviseert en ontwerpt ambitieuze en complexe projecten, met name in de gebouwde omgeving. Ons doel is om zo duurzaam mogelijke gebouwen te realiseren in energieneutrale wijken. We passen innovatieve concepten toe in de praktijk en zorgen voor een optimale combinatie van energie-efficiëntie, reductie van milieubelasting en een gezond en comfortabel binnenklimaat. 

Als Analist Energietransitie bij DWA vervul jij een belangrijke rol binnen ons team Aardgasvrij. Je werkt samen met enthousiaste en kundige collega’s die allemaal ‘duurzaamheid ademen’. Samen met ons maak je het verschil en versnel jij de energietransitie door jouw bijdrage aan de realisatie van unieke duurzame energieprojecten!

Jouw werkdag bij DWA…

Start met het begroeten van jouw collega’s en een goede kop cappuccino met verse melk. Na een kick-off met het team hebben we scherp wat ons te doen staat de komende twee weken en waar we samen aan werken. Actie!

Afgelopen week hebben we een uitdagende opdracht gekregen bij de gemeente Middelburg. Middelburg heeft de doelstelling om in 2050 volledig aardgasloos te zijn. Alle woning- en gebouweigenaren in deze gemeenten krijgen hiermee te maken.

Één van de opgaven is om kaarten, data en informatie die te maken hebben met de bestaande bebouwing te verzamelen, aan te vullen en te visualiseren. Aan de hand van dit soort ‘praatplaten’ brengen we het gesprek een stap verder en doen we betekenisvolle uitspraken over wie er nu wat zou moeten gaan doen. Je vindt het leuk om hierover met verschillende belanghebbenden in de wijk in discussie te gaan.

Door het uitvoeren van deze (GIS) analyses, het volgen van de actuele ontwikkelingen en innovaties, ga je met autoriteit het gesprek aan met de gemeente, met woningcorporaties en met andere partners in de stad. In de presentaties die jij tijdens bijeenkomsten in de gemeente geeft, laat jij het technische verhaal zien in simpele en toegankelijke visuele vorm, aan de hand van grafische software.

Met jouw helicopterview en samen met de DWA-collega’s lever je een belangrijke bijdrage aan de warmtetransitie. Door jouw heldere beeld van ieders bijdrage en belangen, van de belangrijkste belemmeringen en van de actuele beleidscontext, ben jij een sparringpartner op niveau. Je vindt het een uitdaging om knelpunten op te lossen en te steeds een stap vooruit te kijken.

Met elkaar ontwikkelen we het DWA 10-stappenplan Aardgasvrije wijken; de procesaanpak die duidelijk laat zien dat we een lange weg te gaan hebben, en dat we als DWA bij elke stap op die weg kennis en expertise te bieden hebben.

Over jou

  • Je hebt een relevante afgeronde HBO-/WO-opleiding, bijvoorbeeld Built Environment, Milieukunde, (Sociale) Geografie of Werktuigbouwkunde;
  • Minimaal 5 jaar ervaring in het werkveld van/op het snijvlak van energietechniek, duurzame energiesystemen, strategie en gebouwklimatisering;
  • Je beschikt over ruime ervaring met geo-data analyses (GIS, specifieke kennis van QGIS en POSTGRES-databases is daarbij een pré);
  • Je herkent je in de missie van DWA;
  • Je hebt lef en overtuigingskracht en kunt mensen enthousiasmeren;
  • Kennis van de programmeertaal Python is een pré;
  • Van kennis, data en andere informatie maak jij een begrijpelijk verhaal en een pakkend beeld.

Over DWA

Wij verbeteren de wereld! Dat doen we door duurzaamheid werkend te maken. Naast (transitie)visies, strategieën en plannen van aanpak, weten we ook écht hoe installaties en gebouwen in elkaar zitten. We ontwerpen, rekenen en tekenen al ruim 30 jaar. Die voorloper willen we graag blijven, dus je krijgt de kans om bij DWA te werken aan innovatieve projecten voor toonaangevende opdrachtgevers. En daar komen er wat ons betreft nog heel wat bij!

Onze werknemers zijn ons grootste kapitaal. DWA is trotse bezitter van het keurmerk voor Goed Werkgeverschap van Effectory (3 sterren!). Bij DWA werken we hard, maar ontspannen we ook tijdens leuke borrels, uitjes en gezamenlijke lunchpauzes. Naast flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden zijn er volop (persoonlijke) ontwikkelingsmogelijkheden. Stilstaan is geen optie! Neem vooral contact met ons op voor arbeidsvoorwaarden als salaris, lease-auto, vakantiedagen en devices die jou in staat stellen om je werk zo goed mogelijk te doen en te blijven doen.

Heb jij interesse in deze functie?

Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor vragen en meer informatie over de functie van Analist Energietransitie neem je contact op met Martine Boegheim op nummer 06-15165898.

Heb je geen interesse in deze functie
…maar denk je dat met wat aanpassingen een nieuwe functie voor jou ontstaat? Schroom niet, en neem contact met ons op! Wij claimen niet dat we precies weten hoe de toekomst eruit ziet, dus als jij weet hoe je ons versterkt, staan wij open voor een kop koffie!