Adviseur verduurzaming vastgoed


Dienstverband Vast
Locatie Gouda
Opleiding HBOWil jij echt impact hebben op de energietransitie? Dat kan! Als Adviseur verduurzaming vastgoed bij DWA. 

Wil jij écht impact hebben op de energietransitie in Nederland door duurzaamheidsprojecten werkend te maken bij onze klanten? Je hebt al werkervaring als adviseur op het gebied van duurzame energie en je bent op zoek naar een nieuwe inspirerende omgeving met leuke collega’s die net als jij bevlogen zijn om Nederland aardgasvrij te maken en echt impact te hebben op de energietransitie in Nederland.

Onze nieuwe collega Adviseur verduurzaming vastgoed heeft een persoonlijke passie voor een duurzame wereld, net als alle collega’s in het huidige team Energy. Met jouw ervaring bij eerdere opdrachtgevers als gemeenten, woningcorporaties weet jij wat er speelt op het gebied van de verduurzaming van corporatie- en maatschappelijk vastgoed. Jij kunt als geen ander onderzoeken naar de verduurzaming ervan uitvoeren of hiervoor een businesscase opstellen.  

Jij bent de ervaren adviseur die onze dienstverlening naar een hoger niveau brengt, (junior) collega’s daarin meeneemt en onze opdrachtgevers met plezier adviseert.  

Dit ben jij

Je vindt het leuk om meerdere partijen bij elkaar te brengen en je kent het belang van samenwerking en sturing. Samenwerken aan een doel om zo het beste resultaat te behalen. In een samenwerkingsverband neem je al graag de leiding en als ervaren adviseur voel jij je het prettigst. Bijvoorbeeld als adviseur in het proces naar de realisatie van een WKO-net voor Energierijk . Jij helpt met het opstellen van een (warmte-)visie en strategie en alle mogelijkheden hierin te onderzoeken. Met jouw geduld, oplossingsvermogen en open houding, ben je een prettige gesprekspartner en stap je gemakkelijk op mensen af. Creativiteit is onderdeel van jouw job; het ontwerpen van bijvoorbeeld het spel Gamification voor Tripel A Reno geeft jou energie!

Jouw werkdag zit boordevol afwisseling; van een formeel overleg met een grote vastgoedeigenaar op de projectlocatie tot een informeel overleg met directe collega’s. De afwisseling van het kantoorwerk en de onderzoeken en overleggen op locaties maakt het spannend. Zelf door een gebouw lopen voor een gebouwonderzoek, het proces begeleiden om een warmtetransitievisie voor een gemeente op te stellen en het verrichten van een bronnenverkenning naar verschillende warmtebronnen in een bepaald gebied (geothermie, aquathermie, WKO, restwarmte). Iedere dag is anders!

Jouw betrokkenheid, gedrevenheid en jouw heldere communicatie werken aanstekelijk: jij verbindt partijen en zorgt ervoor dat er op het juiste niveau besluiten tot verduurzaming genomen worden.

Met deze uitdagingen houd jij je bezig: 

  • Uitvoeren van onderzoeken en analyses om gebouwen te verduurzamen en strategische aanpak te definiëren voor de langere termijn.
  • Aanspreekpunt voor opdrachtgever en hen adviseren in het proces naar de verduurzaming van vastgoed.
  • Relatiebeheer en acquisitie: het opbouwen van relaties met nieuwe en bestaande klanten en (op termijn) een bijdrage leveren aan de verwerving van nieuwe opdrachten;
  • Actief aanwezig zijn als procesbegeleider of juist als inhoudelijk expert, spreker of docent bij projecten en programma’s en daarbij aanspreekpunt zijn voor de klant.
  • Project- en procesmanagement en begeleiden van junior collega’s.
  • Met jouw afgeronde energie-, technische / werktuigbouwkunde of andere relevante opleiding op HBO of WO-niveau en 5-10 jaar ervaring als adviseur verduurzaming van vastgoed(portefeuilles) ben jij een waardevolle aanvulling op ons team.

Jouw team

Met circa 25 collega’s werk je iedere dag hard aan de opgave om Nederland aardgasvrij te maken. Het team bestaat uit een gezonde mix van technisch en financiële specialisten, ervaren adviseurs en procesmanagers. Samen werken wij aan het verduurzamen van gebouwen en verduurzaming van gebieden.
 
En dit zijn wij 

Wij zijn DWA. Ontwerpers van de wereld van morgen. Voorlopers in het aardgasvrij maken van gebouwen, wijken en gebieden. Baanbrekers in het toepassen van machine learning en digital twins, waarmee we gebouwprestaties voorspellen en optimaliseren. Onze adviezen en ontwerpen geven antwoord op belangrijke vraagstukken, met werkbare oplossingen. We graven diep om verwachtingen te achterhalen en blijven betrokken tot we die waar maken.  

Duurzaamheid werkend maken, dat is ons motto. We brengen dat dagelijks in de praktijk met 140 enthousiaste, getalenteerde en gedreven medewerkers. Vanuit een gedeelde passie voor duurzaamheid en een groot gevoel van verantwoordelijkheid. Samen bouwen we aan een wereld die ook voor volgende generaties veilig, gezond en leefbaar blijft. Alles wat we doen is gericht op continuïteit. Continuïteit van onze leefomgeving, van prestaties en van relaties.   
 
Wij laten onze collega’s vooral vrij om te doen waar ze goed in zijn. We bieden een goede en marktconforme beloning, afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring. Natuurlijk hebben we ook mooie (secundaire) arbeidsvoorwaarden zoals: 32 vakantiedagen, flexibel werken, goede faciliteiten op jouw werkplek, een mobiliteitspakket, DWA Academy, gratificatieregeling, gezonde vegetarische lunches en leuke (digitale) uitjes.

Is dit wat voor jou?
Ben jij die ervaren Adviseur verduurzaming Vastgoed met voldoende vlieguren? Voor deze vacature doet Lakehouse (extern W&S bureau) de werving & selectie.Mail jouw motivatie met CV aan Gaby de Rotte | 06-21380407 | gabyderotte@lakehouse.nl.

Met vragen kun je natuurlijk ook altijd bij Martijn Koop (manager energy bij DWA) | martijn.koop@dwa.nl of Martine Boegheim (recruiter bij DWA) | martine.boegheim@dwa.nl terecht. 

In deze bijzondere tijd zorgen wij ervoor dat je natuurlijk de sfeer bij ons kunt proeven. Verder is het inwerkprogramma zorgvuldig samengesteld, wijzen wij jou graag de weg en begeleiden je in de projecten. Bij DWA krijg je een coach en mentor toegewezen. Hierbij houden we rekening met de richtlijnen van het RIVM.
Go to Top