Medior Conceptontwikkelaar Duurzame Energie - gebieden


Dienstverband Vast
Locatie Gouda
Opleiding HBO | WONederland gaat van het aardgas af. Een enorme opgave waarbij de huidige gasketels in ruim 7 miljoen woningen en gebouwen vervangen moeten worden door duurzame alternatieven. Wil jij écht impact hebben op de energietransitie in Nederland? Heb je vanuit je persoonlijke passie voor een duurzame wereld zin om werk te maken van verduurzaming?

Voor het bedenken, doorrekenen, ontwerpen en uitwerken van duurzame energieconcepten voor gebieden en leefomgeving zijn wij op zoek naar jou!

Voor team ‘Aardgasvrij’ van DWA zijn we op zoek naar een ervaren medior adviseur - gebieden die ervoor warm loopt om samen met een team van enthousiaste, ervaren collega’s en onze opdrachtgevers strategisch te kijken naar de verduurzaming van gebieden.

Hoe ziet jouw werkdag er uit?
Als conceptontwikkelaar duurzame energie heb jij hart voor jouw leefomgeving. De dag start met een Teams-overleg met jouw enthousiaste interne projectteam. Samen met dit team zul je een project bij de overheid of gemeente succesvol uitvoeren. Collega’s inspireren jou en geven feedback op jouw ideeën en oplossingen aan de opdrachtgever. Verder adviseer jij de opdrachtgever over ruimtelijke visies, ontwikkelstrategieën, uitvoeringsprogramma’s en gebiedssamenwerking. Met jouw jarenlange ervaring geef je leiding aan dit projectteam en zet de koers uit. Ondertussen loop je iemand uit jouw netwerk tegen het lijf en zie jij kans om een vraag om te zetten in een nieuwe opdracht.

Waar versterk jij ons team mee?
 • Je bent hbo/wo-opgeleid in een relevant vakgebied; werktuigbouwkunde, duurzame energietechniek, overige energiestudies.
 • Als medior adviseur heb je 3 tot 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je geniet om samen te werken aan unieke verduurzamingsprojecten en laat je in deze coronatijd niet beperken door het feit dat dit veel online gaat.
 • Je overziet het speelveld van belanghebbenden in een gebied, terwijl je focus ligt op het realiseren van een duurzame warmtevoorziening.
 • Jouw kennis van duurzame technieken en energieconcepten is top en je werkt vaker aan energiemodellen en businesscases. Hierover adviseren en rapporteren is voor jou bekend terrein.
 • Je bent analytisch, creatief, sociaal en communicatief sterk en in staat om een projectteam te leiden.
 • Je hebt een gezonde dosis commercieel inzicht, wat betekent dat je
  • met lef en creativiteit proactief op nieuwe relaties en potentiële opdrachtgevers en partners af stapt;
  • de interactie die hierbij ontstaat ook gebruikt om klantwensen, - zorgen en -ontwikkelingen ophaalt en die omzet in aantrekkelijke nieuwe producten, diensten, of bijvoorbeeld rapportagevormen.

DWA jouw nieuwe werkgever?
DWA is een club die al sinds 1986 bestaat en waar collega’s doorgaans langer dan gemiddeld blijven werken. Niet voor niets zijn we de afgelopen jaren bij landelijke benchmarks steevast bekroond met 3 sterren (het maximaal haalbare) voor ons werkgeverschap. In het team ‘Aardgasvrij’ heb je dan ook collega’s om je heen die echt alles weten van de energie- en van de warmtetransitie, simpelweg omdat ze hier als voorlopers in de markt al jaren mee bezig zijn. Wij vinden het belangrijk dat er een continue stroom is van kennis en van creativiteit; dat verwachten we van al onze collega’s en dat houdt ons scherp. Er is veel vrijheid om zelf teams samen te stellen van verschillende collega’s over verschillende locaties, of om jezelf op te werpen voor een specifiek projectteam. Zo leer je collega’s snel kennen, doe je steeds veel verschillende soorten kennis op en is er veel variatie in de projecten die je dagelijks doet. Binnen DWA is kennisdeling heel belangrijk. Zo is er een DWA Academy. We staan regelmatig op het podium om nieuwe ontwikkelingen en projecten - met collega’s en partners - te delen en de successen te vieren.

Daarnaast laten we onze collega’s vooral vrij om te doen waar ze goed in zijn. We bieden een marktconforme beloning en natuurlijk hebben we ook mooie (secundaire) arbeidsvoorwaarden zoals: 32 vakantiedagen, flexibel werken , goede faciliteiten op jouw werkplek, een mobiliteitspakket, gratificatieregeling, gezonde vegetarische lunches en leuke (digitale) uitjes.

En dit zijn wij
Duurzaamheid zit in het DNA van DWA. We praten er niet over, we maken het werkend. We adviseren en ontwerpen en garanderen dat wat we bedenken, ook echt werkt. Dat onze innovatieve oplossingen bijdragen aan energiebesparing, comfort, gezondheid en productiviteit. DWA speelt een toonaangevende rol als het gaat om het aardgasvrij maken van gebouwen in Nederland en het realiseren van slimme gebouwen waar we data van écht nut maken. Dat doen we met 120 enthousiaste professionals, die intrinsiek gemotiveerd zijn om de gebouwde omgeving te verduurzamen!

Wij maken duurzaamheid werkend! Doe je mee?

Dan ontvangen wij graag je motivatie met CV! Je kunt reageren via ons Online Sollicitatieformulier. Voor meer informatie over de functie neem je contact op met teammanager Hans van der Heide (06-202 102 20) of met P&O-adviseur Martine Boegheim (06- 151 658 98). Website: www.dwa.nl
Go to Top